Arjen RobbenHet oefenduel tussen Oranje en Bayern München gaat definitief door. De tv-rechten van de wedstrijd zijn inmiddels verkocht; in Duitsland aan ZDF, in Nederland aan SBS. Dat meldt ElfVoetbal.

De Duitse bondscoach Joachim Löw was aanvankelijk niet blij met de oefenwedstrijd, omdat er diverse Duitse internationals in actie komen bij Bayern. Het duel vindt echter plaats op 22 mei en volgens de UEFA regels hoeven de spelers pas daarna vrijgegeven te worden aan hun nationale team.

Het oefenpotje is een afspraak tussen de KNVB en Bayern München en geldt als een goedmaker voor de langdurige blessure van Bayern-speler Arjen Robben, die hij destijds bij Oranje opliep.

Dan rest slechts nog de vraag: aan welke zijde gaat Robben meedoen? KNVB-directeur Bert van Oostveen zei eerder tegenover VI dat de aanvaller waarschijnlijk gewoon bij het Nederlands elftal aansluit. “Het ligt voor de hand dat Arjen met Oranje meespeelt, omdat wij dan normaal gesproken in trainingskamp zijn voor het EK”, aldus Van Oostveen.