Vlag van Nederland

Alfred Schreuder volgt Cocu op bij Oranje

EK 2012

© OnsOranje.nl/Eric Verhoeven Assistent-coach van FC Twente, Alfred Schreuder, wordt na het Europees kampioenschap assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal. Hij zal deze functie gaan combineren met zijn baan als assistent van Steve McClaren bij FC Twente. Hij volgt hiermee Phillip Cocu op, die na het EK stopt bij Oranje en zich volledig gaat richten op PSV, waar hij de A1 gaat trainen. De KNVB heeft dat dinsdag bekend gemaakt.

Cocu sluit hiermee zijn periode bij Oranje af, een mooie periode vindt hij: ”Ik heb een geweldige periode gehad bij Oranje en er ook veel geleerd. Nu is het vizier volledig gericht op het naderende EK en ik kijk er erg naar uit”, aldus Cocu over zijn naderende vertrek. In 2008 begon Cocu samen met van Marwijk en Frank de Boer aan de klus en ik 2010 leverde dat bijna WK-winst op. Frank de Boer, hoofdcoach bij Ajax nam al eerder afscheid en nu volgt dus ook Cocu.

De 39-jarige Schreuder heeft een contract getekend tot en met het wereldkampioenschap van 2014 in Brazilië. Schreuder zal voor het eerst op de bank zitten op 15 augustus tijdens de wedstrijd tegen België. Schreuder is bij FC Twente assistent van coach Steve McClaren. Hij zal die functie met Oranje combineren.

Auteur: Max
Foto:

Lees meer over: ,