Oranje werkt morgen haar derde oefenduel af in aanloop naar het EK in Polen en Oekraïne. Na nederlagen tegen Bulgarije en Bayern München zal in de Kuip te Rotterdam Slowakije tegenstander zijn. Nederland zal op zoek moeten gaan naar de juiste vorm voor het EK dat volgende week zaterdag tegen Denemarken begint.

Nederland-Slowakije is geen onbekend affice voor voetbalvolgers. Tijdens het WK 2010 stonden beide landen in de achtste finale tegenover elkaar. Oranje won destijds met 2-1 dankzij doelpunten van Arjen Robben, net weer fit na zijn hamstringblessure, en Wesley Sneijder.

Nederland ontmoet aan de kant van Slowakije een oude bekende. Miroslav Stoch, ex-FC Twente en nu uitkomend voor Fenerbaçhe speelt mee bij de Slowaken. Het land staat een stuk hoger op de FIFA ranking dan bijvoorbeeld Bulgarije, waar Oranje zaterdag jammerlijk van verloor. Winst zou dus een flinke opsteker zijn. Het is verder afwachten of Van Marwijk ervoor kiest Robben en Afellay in de basis te laten starten. Een fitte Maarten Stekelenburg zal in ieder geval op doel staan.

Voor de oefenwedstrijd Nederland-Slowakije zijn tot dusver 35.000 kaarten verkocht.  Hieronder de wedstrijdfeiten:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Slowakije (34e fifaranking)
Wedstrijdtype: Oefenwedstrijd
Aanvang wedstrijd: 20.30 (30/05/2012)
Plaats: Stadion Feijenoord(De Kuip)
Op TV: SBS6, 19:30 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: WK 2010 achtste finale wedstrijd op 28 juni: 2 – 1 (voor NL)
Statistieken: 1x gewonnen