© OnsOranje.nl / Eric Verhoeven
Over een klein uur trapt Nederland in de Allianz Arena af tegen Bayern München. Een omstreden wedstrijd, deels omdat het een goedmaker is voor de langdurige blessure van Arjen Robben maar ook omdat Bayern weinig trek heeft in het potje na het mislopen van de Champions League-titel. Het stadion zal vanavond dan ook niet erg gevuld zijn; 21.500 kaarten zijn verkocht, terwijl er op de tribunes plaats is voor 70.000 man. Door de UEFA wordt het ietwat vreemde duel overigens niet erkend als officiële interland.

Uli Hoenes, directeur van Bayern, had zich vooraf verheugd op de wedstrijd. Dat is nu veranderd. “Dan hadden we de Champions League-finale moeten winnen. Dan was het een feestje geworden,” aldus de baas van Bayern. De verwachting is dus dat trainer Jupp Heynckes zijn spelers de nodige rust zal geven.

Ook Bert van Marwijk zal zijn ploeg niet laten aantreden in de sterkste opstelling. De vermoedelijke basisspelers van Oranje zijn als volgt: op doel staat Vorm, in de verdediging staan Boulahrouz, Vlaar, Mathijsen en Willems, op het middenveld (Nigel) de Jong en Van der Vaart en in de aanval zien we Narsingh, Sneijder, Kuijt en Huntelaar.

Hier, nogmaals, de feiten op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Bayern München
Wedstrijdtype: Oefenwedstrijd
Aanvang wedstrijd: 20:30 (22/05/2012)
Plaats: Allianz Arena, München, Duitsland
Op TV: SBS6, 19:30 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger