© MeemetOranje.nl / Renate AdvocaatHet Nederlands elftal heeft vanavond met 3-2 verloren van Bayern München. Kroos zette Bayern op voorsprong, waarna Huntelaar vrijwel direct de 1-1 binnenschoot. Toen Narsingh het Nederlands elftal op 2-1 zette kopte Petersen even later alweer de gelijkmaker binnen.

Oranje startte in een matige tweede helft met een nagenoeg ander elftal. In de rust werden Huntelaar, Willems, De Jong, Sneijder, Van der Vaart vervangen door Anita, Maher, Lens, Strootman, Luuk en Siem de Jong. Zo stonden er plots tien Eredivisiespelers op het veld.

Even later kwam de langverwachte wissel van Arjen Robben, die erin kwam voor Narsingh. Een luid fluitconcert bewees dat de Bayern aanhang hem zijn gemiste penalty nog niet had vergeven. Gomes, een van de drie wissels van Bayern in de tweede helft, wist in de 86e minuut de 3-2 binnen te tikken. Zo zal Oranje met een nederlaag op zak naar Laussanne terugkeren.

Mark van Bommel verscheen na de wedstrijd meteen voor de camera’s van SBS6. Hij noemde het een schande dat Robben werd uitgefloten door het Bayern München publiek en vindt dat de aanvaller moet nadenken over zijn toekomst bij de club.