© MeemetOranje.nl / Renate AdvocaatGregory van der Wiel weet hoe zijn collega Arjen Robben zich voelt. Robben kreeg dinsdag in het oefenduel van het Nederlands elftal tegen zijn club Bayern München een striemend fluitconcert over zich heen toen hij het veld betrad en op de momenten dat hij in balbezit was. Reden hiervoor was dat Robben zaterdag in de Champions League-finale een penalty miste in de verlening. Uiteindelijke verloor Bayern de finale en Robben was de gebeten hond.

Gregory van der Wiel weet hoe het voelt om uitgefloten te worden door je eigen fans: “Ik moest even denken aan Ajax – Feyenoord”, zegt vd Wiel, die dit seizoen door de Ajax-fans uitgefloten werd tijdens de wedstrijd tegen de eeuwige rivaal.

Vertrouwen is dan belangrijk volgens de Ajacied: “Veel mensen bij Ajax spraken hun vertrouwen in mij uit en iemand als Henk ten Cate nam speciaal contact met me op. Dat doet je goed. Zo’n reactie van het publiek is teleurstellend, maar je weet in de voetballerij dat het enige juiste antwoord is om je voeten te laten spreken”, aldus vd Wiel.