Het Nederlands elftal weet weer wat winnen is. Slowakije werd in een volle Kuip met 2-0 opzij gezet. Vooral Ibrahim Afellay, die in de basis startte, maakte vanaf links indruk. Na een goede actie wist hij in de 9e minuut de bal via een Slowaakse verdediger in het doel te werken: 1-0.

Na het doelpunt zakte Nederland ietwat in, maar Slowakije wist niet heel gevaarlijk te worden. In de tweede helft werd centrumverdediger Wilfred Bouma gewisseld voor Ron Vlaar. Bouma was in het begin van de wedstrijd hard in botsing gekomen met Johnny Heitinga. Ook Wesley Sneijder moest even later geblesseerd afhaken en werd vervangen door Rafael van der Vaart.

Van der Vaart beleefde een goede invalbeurt, door eerst vanuit een vrije trap de lat te raken en later de 2-0 binnen te schieten.

Oranje speelt zaterdag de laatste uitzwaaiwedstrijd in de ArenA, tegen Noord-Ierland.