© Onsoranje.nl / Eric VerhoevenWilfred Bouma hoorde gisteren dat hij definitief bij de selectie van het Nederlands eltal voor het EK zit en mocht ook meteen invallen tijdens de eerste echte oefenwedstrijd tegen Bulgarije: “Ik ben blij dat ik er weer een keer bij ben”, zei Bouma na de wedstrijd tegen Omroep Brabant. “Maar het resultaat is natuurlijk niet goed en ik moest erin komen omdat Joris Mathijsen geblesseerd raakte, dus ik hoop dat dat niet al te ernstig is.”

Bouma had niet helemaal verwacht dat hij bij de selectie vor het EK zou zitten: “Sinds je bij die groep van 27 spelers zit hoop je erop. Maar zeker als je een aantal weken terug kijkt is het onverwacht. Ik heb een lange weg moeten gaan.”

Dat hij er ongelooflijk blij mee is, dat staat wel buiten kijf: “In Oranje spelen is het mooiste wat er is. De meeste jongens ken ik nog, daar heb ik vaak mee gespeeld. Dus dat is wel mooi.”

Over zijn verdedigingsmaatje van PSV, Jetro Willems, is hij zeer te spreken: “Je ziet gewoon, wat we allemaal al wisten, dat het een heel groot talent is. Hij is een van de gegadigden om linksback te worden en ik ben alleen maar blij voor hem dat hij er ook bij is.”