De definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal komt vandaag bij elkaar in Hoenderloo. Na de wedstrijd van zaterdagavond tegen Bulgarije, die verrassen met 1-2 verloren ging, kregen de internationals gisteren een dag rust.

Alle 23 spelers zijn nu aanwezig. Inclusief Ibrahim  Afellay, die zich vandaag pas als laatste aanmeldt bij de selectie van bondcoach Bert van Marwijk. De vleugelspeler moest vrijdagavond nog met Barcelona  de bekerfinale in Spanje spelen. Barcelona won de wedstrijd tegen Athletic de Bilbao maar Afellay speelde, tot ergernis van de bondscoach, geen minuut mee.

Oranje kan met een bijna fitte selectie trainen. Doelman Maarten Stekelenburg lijkt volledig hersteld van zijn schouderblessure. Alleen verdediger Joris Mathijsen liep afgelopen  zaterdag al vroeg in de wedstrijd een hamstringblessure op en staat daardoor voorlopig aan de kant. Vandaag wordt middels een MRI-scan duidelijk hoe ernstig de blessure is.Voor vanavond staat één training op het programma, morgen traint Oranje twee keer achter gesloten deuren. Het Nederlands elftal speelt woensdagavond in De Kuip een oefeninterland tegen Slowakije.