Het Nederlands Elftal wint! Oranje verslaat het matig spelende Oekraine met mooi en goed voetbal. Met goals van Kuijt, Huntelaar en Babel.

Oranje speelde vanavond een prima wedstrijd tegen Oekraïne (32e op de Fifa ranks). Het team met onder andere Stekelenburg, Engelaar, Affelay en Huntelaar in de basis speelde in de inmiddels de vaste opstelling: “4 – 3 – 2 – 1” .

Oranje speelde voor het eerst in de nieuwe outfit en die paste blijkbaar goed, want al in de eerste helft (22e minuut) kopte Dirk Kuijt op aangeven van Giovanni van Bronckhorst de 1 – 0. Nederland had veel ruimte voor hun combinatiespel, waardoor een kwartier (37e minuut) later de 2 – 0 van Huntelaar geen verrassing was.

Van Basten wisselde in de tweede helft drie spelers, zo kwamen De Cler, Babel en Boulahrouz ook nog in actie. De bewijzingsdrang van Babel was groot, zo maakte hij in de 62e minuut, na een schitterende pass van Van der Vaart, de 3 – 0. Weliswaar discutabel omdat de verdediger van Oekraine hem van de lijn trapte, echter wees de grensrechter resoluut naar de stip. Van Basten bracht daarna nog Mathijsen, de Jong en Landzaat in.

Het team van Chelsea-speler Sjevtsjenko kwam het laatste kwartier weer wat terug in de wedstrijd, mede door de vele wissels raakte Oranje een beetje het spel kwijt. Zo bereikte Oekraine een enkele keer het doel van keeper Stekelenburg, maar de aanvallen werden niet verzilverd in doelpunten.

Alles bij elkaar was het een aardige wedstrijd om naar te kijken, zelfs zonder sterren als Van Nistelrooy, Van Persie of Robben speelde Oranje een goed combinatiespel, wat er af en toe snel en dynamisch uit zag, met vele kansen waarvan er 3 zijn in geschoten. Van Basten kan tevreden zijn over de basisspelers van deze wedstrijd, de wissels presteerde niet allemaal even goed, dus de keuze zal zijn tussen, Mathijsen, de Jong en Landzaat.