Vlag van Nederland

Heitinga komt met eigen app

EK 2012

John Heitinga komt als eerste international met een eigen app. Hiermee wil hij om de fans van Oranje, zoals hij het zelf zegt, ‘op maat te bedienen’. “Ik wilde graag iets uitbrengen, waardoor de supporters in één keer alles bij de hand hebben: team- en spelersprofielen, het wedstrijdschema, de standen, statistieken, live wedstrijdinformatie en natuurlijk het laatste Oranjenieuws. Want dichter bij het vuur dan ik zit bijna niemand.”

De ‘EURO2012 app by Heitinga’ is sinds gisteren gratis te downloaden in de App-store. Vooral dat gratis was een belangrijk punt voor Heitinga: “Dat was voor mij een voorwaarde. Het moest laagdrempelig zijn, dus wilde ik dat de Oranjesupporters er niet voor hoefden te betalen”, zegt de verdediger van Everton. “Het leuke is dat de gebruikers aan de hand van in totaal 500 vragen in de EK-quiz hun voetbalkennis kunnen testen. Daarmee zijn mooie prijzen te winnen.”

Heitinga is tevreden met het resultaat:”Ik ben er echt trots op. Maar besef dat de app nog meer zal gaan leven als wij in Oekraïne en Polen goed presteren. Daar gaan we voor zorgen.”

Download de app.

Auteur: Max
Foto:

Lees meer over: