© UEFAOp Mathijsen na kon bondscoach Bert van Marwijk vandaag met een complete selectie twee besloten trainingen afwerken. In de voorbereiding op het duel met Slowakije van morgenavond trainde de selectie van het Nederlands elftal vandaag niet voor supporters.

Joris Mathijsen verrekte zaterdag tijdens het oefenduel met Bulgarije zijn linker hamstring en speelt morgen in elk geval nog niet mee. Of hij op tijd fit is voor het duel van zaterdag tegen Noord-Ierland is nog afwachten.

De groep trainde vandaag twee keer, vanochtend en vanavond. Vanmorgen was de groep al compleet op Mathijsen na en ook ’s avonds was de groep op de verdediger na compleet. Ook Luuk de Jong, gisteren nog ziek, deed beide trainingen mee. De bondscoach kondigde al aan dat Stijn Schaars woensdag in de Kuip als linksback start.

Maarten Stekelenburg keert tegen Slowakije waarschijnlijk terug onder de lat.De keeper miste de verloren oefenduels met Bayern München (2-3) en Bulgarije (1-2) omdat hij eerst volledig wilde herstellen van een schouderblessure die hij enkele weken terug opliep.