Bert van MarwijkBondscoach Bert van Marwijk is de spitsendiscussie inmiddels kotsbeu. Tijdens de persconferentie in Hoenderloo vandaag werden er weer veel vragen gesteld over de kwestie. Van Marwijk heeft het er echter helemaal mee gehad.

Ook op vragen over wat hij met zijn spelers en dan specifiek met Klaas-Jan Huntelaar besproken heeft wil de bondscoach niet kwijt: “Wat ik met de spelers bespreek, dat gaat jullie niets aan. Ik heb met Klaas-Jan gesproken over zijn positie in het elftal en in de selectie.”

Afgelopen woensdag startte Huntelaar op de bank en stond van Persie in de spits. Het lijkt erop dat dit ook tijdens het EK het geval zal zijn. Van Marwijk wil het er echter niet meer met journalisten over hebben. “Jullie snappen toch ook wel dat ik hier niet ga vertellen wat ik individueel met spelers bespreek? Of zijn er soms al Kamervragen over gesteld? Jullie zoeken het heel ver weg. Dat vind ik heel erg.”

De bondscoach reageert ook op vragen over de kritiek die zijn elftal de laatste week krijgt: “Kritiek hoort erbij”, weet Van Marwijk. “Zeker als je van Bayern München en Bulgarije verliest en tegen Slowakije ook nog niet heel goed speelt. Iedereen heeft recht op z’n mening, maar er zijn ook veel verschillende meningen. En ik moet deze ploeg zo goed mogelijk voor het EK klaarstomen. Gelukkig zie ik een stijgende lijn.”

Hij hoopt morgen tegen Noord-Ierland op een opener duel dan tegen de Bulgaren en Slowaken:  “Dat zou mooi zijn”, zei Van Marwijk. “Al zullen de Denen waarschijnlijk wel tegen ons verdedigen.”