Het Nederlands elftal won vandaag met 6-0 van Noord-Ierland. Een prima overwinning natuurlijk maar de spelers waren het erover eens dat de tegenstander wel erg zwak was vandaag. Bondscoach Bert van Marwijk was content met de manier waarop: “De tegenstand was wel erg gering maar de manier waarop we winnen was prima. We speelden veel op e helft van de tegenstander.”

Toch was er ook wel wat kritiek van de bondscoach: “De passing moet wel stukken beter, die was niet altijd even goed.” Op de vraag of hij eruit is:” We hebben natuurlijk enkele zwakke posities”, zo zei de bondscoach die wees op de linksbackpositie.

Ook aanvoerder van Bommel was tevreden, al gaf hij aan dat het verschil natuurlijk te groot was. Toch heeft hij positieve punten gezien: “De uitvoering was goed”, zei Van Bommel. “Misschien hadden we soms alleen iets simpeler moeten spelen. Dan hadden we waarschijnlijk nog vaker gescoord. Maar opnieuw is gebleken dat we klassespelers in huis hebben.”

Dat het steeds beter gaat is volgens Van Bommel logisch. “De eerste twee oefenduels waren niet goed. We waren niet compleet en hadden hard getraind. Nu gaat het er op lijken.”

Wesley Sneijder was blij met de zes doelpunten en natuurlijk ook met z’n eigen assist en zijn doelpunt: “Het is lekker zo’n vrije trap binnen te schieten. En als je zo weer 70 minuten kan spelen is dat natuurlijk lekker. We hebben nog een goede trainingsweek te goed en we zorgen dat we er staan volgende week.”