Vlag van Nederland

Gezonde concurrentie in Oranje

EK 2008 Door op 28 mei 2008 om 09:00 uur

Voor de positie achter Ruud van Nistelrooij (die voor zijn eigen zekerheid door Van Basten al nummer één voor de centrumspits positie is genoemd) is genoeg concurrentie. De spelers Kuijt, Van der Vaart, Sneijder, Van Persie, Robben, Babel en Afellay kunnen in principe allemaal op die 3 posities spelen.

Maar wie gaan er nu spelen? Naar alle waarschijnlijkheid worden dat Kuijt, Sneijder en Van Persie (mits die fit is). Dirk Kuijt heeft tegen Oekraïne bewezen onvermoeibaar te zijn. En zowel voor de verdediging als de aanval kan hij veel werk op zich nemen en zich dienstbaar opstellen.

Meer over

Wesley Sneijder wil graag een aanvallende rol, maar er is ook een grote kans dat hij op dezelfde positie als die van het WK 2006 komt te spelen. Die rol pastte hem toen niet, dus het is wederom afwachten. Van Basten is er echter van verzekerd dat hij die rol goed gaat vervullen: “In de verdediging is Wesley 2x zo sterk”.


Niemand twijfelt eraan dat Robin van Persie een basisspeler wordt, maar is hij wel op tijd fit? Hij traint nog altijd apart en kan de komende wedstrijd tegen Denemarken niet spelen, maar probeert er tegen Italië zeker bij te zijn.