Vlag van Nederland

Video’s: ‘Vast verdedigingsduo staat er volgende week’

EK 2012

Fotograaf onbekendZe willen volgende week gewoon samen staan. Al sinds 2006 zijn ze samen hét verdedigingsduo en als het aan de twee ligt komt daar nu geen verandering in. Joris Mathijsen en John Heitinga zijn in Oranje aan elkaar verbonden en willen samen de strijd aangaan met de topspitsen op het EK.

Joris Mathijsen raakte vorige week in de wedstrijd tegen Bulgarije geblesseerd maar hij heeft er vertrouwen in dat hij er volgende week staat:  “Ik voel me goed”, aldus Mathijsen. “Zoals ik nu kan trainen, verwacht ik dinsdag of woensdag weer bij de groep te kunnen aansluiten. Ik heb flink doorgetraind. Niet op het niveau natuurlijk van de groep, maar ik heb al wel weer voluit kunnen sprinten. En dat voelde goed aan. Dat moet voldoende zijn voor Denemarken.”

John Heitinga is daar maar wat blij mee, want hij gaf eerder al aan: “Het liefste speel ik met Mathijsen.” Wel vond de verdediger van Everton dat stand-in Ron Vlaar het heel goed heeft gedaan tegen de Noord-Ieren: “Ron heeft het echt heel goed gedaan hoor. Zijn concentratie viel me op. Hij verslapte geen moment. Als je ziet wat hij voor een progressie heeft geboekt ten opzichte van twee jaar geleden, dan kan hij daar heel tevreden over zijn. Ron is echt met sprongen vooruit gegaan naar mijn mening. Vlak voor het EK is het lekker voor hem om nog even zo’n wedstrijd te kunnen spelen. En dat hij dan ook nog een doelpunt scoort, zal hem ook goed doen, denk ik.”

Joris Mathijsen:

John Heitinga:

Auteur: Max
Foto:

Lees meer over: ,