© Ons Oranje / Eric VerhoevenIbrahim Afellay heeft amper wedstrijden gespeeld dit seizoen, toch staat hij aanstaande zaterdag tegen Denemarken waarschijnlijk in de basis van Oranje tijdens het EK. “Zo gaat dat in de voetballerij, daar kijk ik niet meer van op”, aldus de aanvallende middenvelder vanFC Barcelona.

Zaterdag speelde Afellay een belangrijke rol in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Noord-Ierland. “Vanaf links kan ik binnendoor én buitenkom komen. De tegenstander weet dan niet wat ik ga doen.” Hij is dan ook zeer te spreken over de vorm waar hij nu al in verkeert. “Het belangrijkste is vertrouwen hebben in jezelf en vertrouwen krijgen van de mensen die dagelijks met je werken.”

Vooral de samenwerking met Robin van Persie stemt de bondscoach en alle Nederlanders tevreden. Afellay zelf weet ook niet precies hoe het komt, het is nou eenmaal zo. “Dat is al zo sinds we voor het eerst samen speelden. Dat noemen ze voetbaltaal,” aldus Afellay tegen ANP.

Na zijn zware kruisbandblessure, die hem bijna het hele seizoen aan de kant hield, lijkt hij weer volledig fit en oogt hij scherp. “Het is mooi dat ik weer op het veld kan staan. Ik geniet van elk moment.”