© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenNederland verloor gisteren de eerste wedstrijd van Denemarken en heeft zichzelf daarmee voor een moeilijke opgave gezet. De wedstrijd tegen Duitsland van aanstaande woensdag zal cruciaal worden. Zo weet ook aanvoerder Mark van Bommel, die enorm baalt: “We hebben het onszelf met deze nederlaag heel moeilijk gemaakt”, zegt Van Bommel tegen FCUpdate.

De nederlaag van Spanje in de eerste poulewedstrijd van het afgelopen WK geeft misschien hoop, maar weet dat Oranje nu een zwaardere poule heeft dan Spanje destijds.”Ik weet dat Spanje het vorige WK ook begon met een nederlaag, maar zij zaten toen niet in zo’n zware poule.” Over de kracht van de aankomende tegenstanders is hij niet heel lyrisch: “Of Denemarken ook punten af kan pakken van Duitsland en Portugal? Tsja. Als ze zo blijven spelen, hebben ze heel veel geluk nodig om op negen punten te eindigen.”

“Van Duitsland moeten we nu hoe dan ook winnen”, sluit John Heitinga zich bij zijn aanvoerder aan. “We moeten geloof houden en positieve dingen uit deze wedstrijd halen”, is de aanvulling van Arjen Robben. “Positieve punten zijn er ook genoeg, want we hebben een aantal fantastische kansen gecreëerd.”