© Ons Oranje / Eric verhoevenHet EK verloopt voor Oranje voorlopig uiterst teleurstellend. Nederland verloor de eerste twee groepsduels van Denemarken (0-1) en Duitsland (1-2), waarbij met name de opstelling voor veel vraagtekens zorgde.

Mark van Bommel was één van de spelers die door het ijs zakte. Hij werd al in de rust gewisseld en lijkt zijn beste tijd te hebben gehad. Liefst zeventig procent van de Nederlanders vindt dat ook. De voetbalanalytici verwachten dat de interlandcarrière van Mark van Bommel voorbij is. Misschien heeft de 35-jarige aanvoerder al zijn laatste interland gespeeld. Het is immers maar de vraag of hij zondag in actie komt tijdens de afsluitende groepswedstrijd tegen Portugal.

Negentien procent van de ondervraagden vindt dat hij door moet gaan, elf procent heeft geen mening. In de favoriete opstelling (4-3-3) voor de wedstrijd tegen Portugal zien we Van Bommel logischerwijs ook niet meer terug. Nog maar twaalf procent van de Nederlanders zou hem opstellen. Op het middenveld spelen Nigel de Jong, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart.

Daarnaast vindt 41% van de bevolking dat bondscoach Bert van Marwijk op moet stappen. Ongeveer evenveel mensen (43%) vinden dat hij door moet gaan en zestien pocent heeft daarover geen mening. Dat blijkt allemaal uit een onderzoek van bureau MarketResponse.