© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenIbrahim Afellay werd afgelopen woensdag in de wedstrijd tegen Duitsland al in de rust gewisseld. De verwachting is dat hij morgen tegen Portugal ook niet in de basis zal starten. Hij verwacht wel veel van de wedstrijd tegen de Portugezen: “Ik denk niet dat Portugal een team heeft dat kan spelen op een gelijkspel. Ik denk ook niet dat het daarop uitdraait, want wij moeten winnen met minstens twee doelpunten verschil, dus we moeten er volledig voor gaan. Het zal een open wedstrijd worden”, zegt Afellay tegen OnsOranje.

Hij kent echter wel de krachten van de tegenstander: “Vooral in de aanval beschikken ze over veel kracht en snelheid, en veel scorend vermogen. Maar dat hebben wij ook. Het wordt een zware wedstrijd, waarin ook de tegenstander moet strijden om door te gaan. Ik denk dat het een spektakel wordt.”

Afellay weet dat het schier onmogelijk lijkt om nog door te gaan, maar hij weet ook dat er nog een kans is: “Het gegeven dat je ondanks twee nederlagen nog steeds een kans hebt om door te gaan zegt ook wel iets. Misschien was het wel voorbestemd om zo te zijn. Ik hoop dat het voor ons op een goede manier afloopt.”