© MeemetOranje.nl / Peter BaakHij zal vanavond waarschijnlijk één van de kinderen van de rekening worden, Ibrahim Afellay. De verwachting is dat de speler van Barcelona vanavond plaats moet maken voor spits Klaas-Jan Huntelaar. De middenvelder kende een moeilijk seizoen waarin hij maar net op tijd weer fit geraakte om mee te kunnen naar het EK. Dat verloopt nu niet helemaal volgens plan, zegt hij op de website van de UEFA.

Hij begrijpt dat het voor de supporters erg vervelend is: “Het is heel teleurstellend dat we de eerste twee wedstrijden hebben verloren. Ik begrijp hoe onze supporters zich moeten voelen. We zullen er alles aan doen om verder te komen in het toernooi voor deze fans die achter ons zijn blijven staan.”

Afellay weet ook dat er nog een kans is dat Oranje alsnog verder komt dit EK. Nederland moet dan eerst met twee doelpunten verschil zien te winnen van Portugal, maar is dan nog afhankelijk van het resultaat bij Denemarken tegen Duitsland. “We hebben nog een kans om door te komen. We moeten deze met beide handen aangrijpen en we weten wat we moeten doen. Zelf met twee doelpunten verschil winnen van Portugal en hopen dat Duitsland wint van Denemarken.”