© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenHet Nederlands elftal kan weer naar huis. Vandaag om 15.30 uur vliegt de selectie van bondscoach Bert van Marwijk terug naar Nederland. Tientallen Poolse handtekeningenjagers hebben vanmiddag afscheid genomen van het Nederlands elftal. Ze verzamelden zich voor het Sheratonhotel in Krakau, de thuisbasis van Oranje tijdens dit EK.

Het Nederlands elftal verliet even na 14.30 uur het hotel en vliegt om 15.30 uur naar Schiphol, waar het tegen 17.30 uur terug wordt verwacht. Bondscoach Bert van Marwijk, wiens toekomst bij de landenploeg onzeker is, ontweek de aanwezige media en stapte snel de bus in. Hij had geen zin om te praten over het slecht verlopen toernooi.

Wesley Sneijder, Robin van Persie en Dirk Kuyt stelden de Poolse fans tevreden en deelden nog enkele handtekeningen uit. De rest van de spelers had net zoals de bondscoach weinig zin in alle heisa en stapte snel de bus in.

Het EK verliep dramatisch voor Oranje. Alle drie de groepsduels werden verloren. Tegen Denemarken, Duitsland en Portugal lukte het Oranje niet om een punt te pakken, laat staan een overwinning.