Vlag van Nederland

Reacties op aanstelling bondscoach Van Gaal

WK 2014 Door op 6 juli 2012 om 21:25 uur

© KNVBLouis van Gaal is de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. En daar is de coach maar wat blij mee: “Ik ben blij dat de KNVB mij heeft benaderd. Dit is de uitdaging waarop ik wachtte”, is de eerste reactie van de nieuwe bondscoach.

Ook KNVB-directeur Bert van Oostveen is blij dat ze zo snel een goede bondscoach hebben gevonden: “We zijn verheugd dat we er met elkaar zijn uitgekomen. We zochten een trainer met een schat aan ervaring en met persoonlijk en vakinhoudelijk overwicht. Van Gaal heeft zowel nationaal als internationaal zijn sporen verdiend en wij kennen hem als een toegewijd en zeer gedreven coach.”


Meer over

Voorzitter van de CBV(Coaches betaald voetbal) Gerard Marsman reageerde ook: “Hij is de afgelopen weken na het afscheid van Bert van Marwijk niet voor niets door velen genoemd”, aldus Marsman. “Van Gaal is een vakman die in staat is de veranderingen en vernieuwingen door te voeren die nodig zijn.”

Via Twitter reageerde veel mensen uit de voetbalwereld op de aanstelling van Louis van Gaal als bondscoach van Oranje. “Geweldig dat je een tweede kans krijgt bij de KNVB. Veel succes met Oranje richting Brazilië”, stuurt Ajax-trainer Frank de Boer.

“Nederland gefeliciteerd met Van Gaal als nieuwe bondscoach”, zo laat Kenneth Perez weten. Ruud Gullit, die zelf ook kandidaat was voor de functie, lijkt zich neer te leggen bij de keuze. “Gefeliciteerd Louis van Gaal met je aanstelling. Ik wens je heel veel succes en geluk.”

Ronald de Boer kiest er voor niet Van Gaal te feliciteren, maar Danny Blind. De voormalig Ajacied gaat aan de slag als assistent. “Danny, ik ben blij dat je bij de KNVB in mijn vorige functie terug bent. Op naar Brazilië 2014.”