Louis van Gaal heeft na een ruim een week in dienst bij de KNVB zijn technische staf compleet.Vanaf het begin was al duidelijk dat hij een compleet nieuw team wilde samenstellen. Dat begon met rechterhand Danny Blind. De twee zouden al gaan samenwerken bij Ajax, echter stak Johan Cruijff & co daar een stokje voor, maar bij Oranje krijgen ze dus een herkansing. Als tweede assistent werd uiteindelijk als tweede keuze Patrick Kluivert aangetrokken, de ex-international is nog altijd dé topscorer van het Nederlands elftal.

Voor de overige zaken trekt Van Gaal voornamelijk voor hem vertrouwelingen aan: Frans Hoek (keeperstrainer), Jos van Dijk (inspanningsfysioloog) en Max Reckers (video-analyses) met dit trio werkte hij ook al samen bij Bayern München. Voor de scouting heeft hij naast Ronald Spelbos (die er ook al zat onder Bert van Marwijk) ook nog Edward Metgod bijgehaald, deze laatste kent Van Gaal nog van zijn tijd bij AZ.

Hans Jorritsma blijft teammanager van Oranje, hij doet dit al sinds 1996 en lijkt daarin dus aardig vastgeroest. En ook Kees Jansma in dienst sinds 2004 blijft de perschef. Aanstaande vrijdag zal Louis van Gaal zijn technische staf en selectie bekend maken tijdens een persconferentie.