© KNVBHet zat Leroy Fer allemaal even mee afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen Turkije. Hij mocht in de tweede helft invallen voor Jordy Clasie en speelde een prima pot tegen de Turken. De gevolgen van de veertig minuten speeltijd tegen Turkije zijn echter een stuk minder plezierig.

Door een meniscusblessure die hij in die wedstrijd opliep staat hij nu waarschijnlijk zes weken buitenspel, zo  meldt zijn club FC Twente vandaag. Zondag werd Fer al geopereerd aan zijn meniscus, orthopedisch chirurg Roy Hoogeslag, hoofd van de medische staf van FC Twente, voerde de ingreep uit. Hij verwijderde het kapotte deel van de buitenmeniscus in de linkerknie van de speler.

Fer reageerde aangeslagen over het feit dat hij het kamp van Oranje moest verlaten: “Ik ben natuurlijk teleurgesteld over de blessure en dat ik daarom niet meer bij Oranje ben. Ik wens het team veel succes tegen Hongarije. Vanaf nu richt ik me op het herstel. Ik zal sterker terugkomen.”

Adam Maher, middenvelder van AZ, vervangt Leroy Fer bij Oranje, waar eerder al Tim Krul vervangen werd door RKC-doelman Jeroen Zoet.