Het Nederlands elftal gaat vanavond om 20.30 uur in Boedapest op zoek naar de tweede zege in deze WK-kwalificatiereeks. Het Nederlands elftal boekte afgelopen vrijdag na vier opeenvolgende nederlagen weer een overwinning. De eerste zege onder Louis van Gaal tegen Turkije (2-0) in de kwalificatiereeks voor het WK 2014 doorbrak een negatieve reeks die werd ingezet onder de vorige bondscoach Bert van Marwijk.

Oranje kan vanavond in Hongarije overigens een record breken. Mocht bondscoach Louis van Gaal zijn ploeg in Hongarije naar een overwinning leiden, dan is het de tiende keer op rij dat Nederland een WK-kwalificatiewedstrijd zegevierend afsluit. De huidige zegereeks kent behalve de zege van vrijdag op Turkije (2-0) ook de acht kwalificatiewedstrijden voor het toernooi van 2010 in Zuid-Afrika.

Een overwinning op Hongarije zou een verbetering zijn van het record van Marco van Basten, die in de kwalificatiereeks voor het WK  in 2006 negen keer op rij won, zo meldt VI.

De vermoedelijke opstelling van Oranje is wat anders dan tegen Turkije afgelopen vrijdag. Op drie plaatsen lijkt het basisteam van toen te zijn gewijzigd. Krul, Heitinga en Janmaat maken naar alle waarschijnlijkheid plaats voor Stekelenburg, Van Rhijn en Vlaar.

De vermoedelijke opstelling:  Stekelenburg; Van Rhijn, Vlaar, Martins Indi, Willems; Strootman, Clasie, Sneijder; Narsingh, Van Persie, Robben.

Hier nogmaals de feiten van de wedstrijd tegen Hongarije op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Hongarije (37e fifaranking)
Wedstrijdtype: Kwalificatiewedstrijd WK2014
Aanvang wedstrijd: 20:30 (11/09/2012)
Plaats: Puskás stadion, Boedapest
Scheidsrechter: Pedro Proença (Portugal)
Op TV: SBS 6, 19:30 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: EK-kwalificatie 29 maart 2011: 5 – 3 (voor Nederland)
Statistieken: 8x gewonnen, 2x gelijk, 5x verloren