De eerste twee kwalificatieduels zijn binnen! Oranje heeft vanavond met 1-4 weten te winnen van een pover Hongarije. Al in de derde minuut kwam de ploeg van Louis van Gaal op voorsprong door een treffer van Jeremain Lens. De aanvaller van PSV stond noodgedwongen in de basis door een blessure bij Arjen Robben.

Lang kon Nederland niet genieten van het doelpunt, omdat de Hongaren in de zesde minuut alweer op gelijke hoogte kwamen. Een onfortuinlijke Jordy Clasie haalde aanvoerder Gera onderuit, waarop arbiter Proenca de bal onverbiddelijk op de stip legde. Oud-PSV’er Dzsudzsák benutte de strafschop; 1-1. Feyenoorder Bruno Martins Indi, die even later geblesseerd het veld moest verlaten, wist vervolgens in de 19e minuut de 1-2 binnen te knikken uit een vrije trap van Sneijder.

Na de theepauze was het jonge Oranje duidelijk de bovenliggende partij, wat in de 53e minuut leidde tot het tweede doelpunt van een uitstekend spelende Lens. De score werd in de 74e minuut uitgebreid door Klaas-Jan Huntelaar, die na rust de geblesseerde Robin van Persie verving. Op aangeven van Lens tikte de Schalke 04-spits de 1-4 binnen.

De volgende kwalificatieronde vindt plaats op 12 en 16 oktober, tegen respectievelijk Andorra en Roemenië. Bekijk ook het wedstrijdschema. Laten we hopen dat Oranje blijft winnen!