Douglas Franco Teixeira, beter bekend als de Douglas van FC Twente, is door bondscoach Louis van Gaal alsnog bij de selectie van het Nederlands elftal gehaald. De Braziliaan met een Nederlands paspoort is opgeroepen omdat Feyenoorder Joris Mathijsen nog niet volledig hersteld is van zijn hamstringblessure en niet kan spelen tegen Andorra en Roemenië.

Het is de eerste keer dat de speler van FC Twente bij de definitieve selectie van Oranje zit. Sinds vorige maand mag de geboren Braziliaan uitkomen voor het Nederlands elftal aangezien hij sindsdien 5 jaar in de Nederlandse competitie voetbalt. De verwachting was dat Douglas daarna snel Nederland zou verlaten voor een grotere competitie maar voorlopig speelt hij nog steeds bij FC Twente.

Van Gaal nam hem eerder al een keer op in de voorlopige selectie voor de duels met Turkije en Hongarije, toen bleef een definitieve selectie echter uit. Ook dit keer viel hij bij de voorlopige selectie af, maar nu mag hij dus alsnog op komen draven en is zijn debuut in het Nederlands elftal weer een stukje dichterbij.