Jordy Clasie is voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra (vrijdag 12 oktober) en Roemenië (dinsdag 16 oktober) niet opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal. Reden: Hij moet zich met jong Oranje plaatsen voor het EK van 2013 in Israël. Daarom is hij, net als Jeroen Zoet, Adam Maher en Luuk de Jong, gepasseerd voor het grote Oranje.

Clasie begrijpt de keuze die Louis van Gaal in samenspraak met Cor Pot, coach van Jong Oranje, maakte. Toch hoopt hij de volgende keer weer ‘gewoon’  bij de selectie te zitten, net als tegen Turkije en Hongarije. “Ik kan de keuze van Louis van Gaal goed begrijpen. De bondscoach wil graag dat Jong Oranje zich plaatst voor het EK”, zegt Clasie in De Telegraaf.

De jonge Feyenoorder ziet ook het belang van het behalen van het EK in, waarvoor Nederland in de play-offs af moet rekenen met jong Slowakije. “Talentvolle spelers kunnen zich daar bewijzen op een internationaal podium en meer ervaring opdoen. Daarom heeft hij besloten enkele jongens bij Jong Oranje mee te laten doen. Zodat ook Cor Pot genoeg mogelijkheden heeft in zijn selectie. Natuurlijk had ik graag weer deel uitgemaakt van het Nederlands elftal. Daar ben ik eerlijk in. Het was een prachtige ervaring om met al die grote namen op het veld te staan.”

“Die jongens hebben zoveel kwaliteit en het niveau lag weer wat hoger. Maar aan de andere kant heb ik nagenoeg de hele EK-kwalificatiereeks met Jong Oranje meegemaakt. Dan is het heel mooi om ook in de beslissende duels van de partij te zijn. Dit zijn immers de wedstrijden waar je het allemaal voor doet.”