Het Nederlands elftal heeft vanavond gewonnen van voetbaldwerg Andorra. Onder aanvoering van Kevin Strootman en met een debuterende Ruben Schaken werd het uiteindelijk 3-0 voor Nederland.

Het was al vroeg in de wedstrijd raak voor Oranje, dat bepalende spelers als Wesley Sneijder en Arjen Robben miste. In de 7e minuut schoot Rafael van der Vaart de bal vanuit onverwachte hoek binnen. Hij had kort daarvoor nog een KNVB-schaal in ontvangst genomen vanwege zijn 100e interland. Vijf minuten later mocht goaltjesdief Klaas-Jan Huntelaar aanleggen voor de 2-0. Een monsterscore lonkte na een kwartier spelen.

Die bleef echter uit. Het werd nog wel 3-0, toen Schaken in de 50e minuut op aangeven van Jeremain Lens zijn eerste Oranje-doelpunt binnenprikte. Nederland probeerde het vervolgens nog wel, maar kwam niet meer door de defensieve linie van Andorra heen. Vers bloed in de vorm van Urby Emanuelson, Ibrahim Afellay en Dirk Kuyt kon daar geen verandering in brengen.

Het Nederlands elftal zal zich nu ongeslagen voorbereiden op de belangrijke uitwedstrijd van dinsdag, tegen Roemenië. Hadden we stiekem op wat meer doelpunten gehoopt?