Bondscoach Louis van Gaal heeft na de interland van gisteravond tegen Andorra(3-0 winst) Jordy Clasie en Eljero Elia opgeroepen voor het Nederlands elftal. De spelers zitten bij de selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd van aanstaande dinsdag in en tegen Roemenië.

Feyenoorder Clasie deed donderdag nog mee met Jong Oranje, dat in de play-offs om een EK-ticket met 2-0 won in en tegen Slowakije. Tijdens de interlands van september tegen Turkije en Hongarije was Clasie nog basisspeler bij het grote Oranje. Hij ontbrak in eerste instantie omdat Van Gaal het belangrijk vond dat Jong Oranje met een zo’n sterk mogelijk team tegen Jong Slowakije speelde om zich te plaatsen voor het EK van volgens jaar in Israël. Nu die klus echter zo goed als geklaard lijkt kan Clasie aansluiten bij de groep.

Eljero Elia keert terug bij Oranje na een afwezigheid van twee jaar. De laatste wedstrijd van de buitenspeler was in het najaar van 2010 in de wedstrijd tegen Zweden. Elia speelt sinds deze zomer bij Werder Bremen, waar hij terecht kwam na een mislukt avontuur in Italië bij Juventus. Daar kon de snelle flankspeler geen indruk maken en hij hoopte zijn goede vorm terug te vinden in Duitsland, waar hij eerder actief was voor HSV.

De selectie van bondscoach Louis van Gaal bestaat nu uit 23 spelers. Een aantal dat Van Gaal graag heeft omdat hij dan een partij van 11 tegen 11 kan spelen. Afgelopen donderdag haalde de bondscoach nog twee spelers van Ado den Haag(Toornstra en Meijers) bij de training, zodat hij genoeg man had voor een grote partij.