Vlag van Nederland

Mogelijk geen interlands meer in De Kuip

WK 2014 Door op 15 oktober 2012 om 10:15 uur

Feyenoord-thuishonk De Kuip lijkt zijn beste tijd gehad te hebben en mogelijk wordt het sportcomplex voortaan overgeslagen bij interlandvoetbal. Dat zegt KNVB-voorzitter Bert van Oostveen in De Telegraaf. De voorzieningen van de locatie bij de wedstrijd tegen Andorra schoten te kort, zo stelt hij.

Van Oostveen noemt het stadion ‘de voetbaltempel van Nederland met een prachtige historie’. “Maar van alleen sentiment kun je niet leven,” aldus Van Oostveen.

Fans en sponsoren zouden klagen over De Kuip; comfort is er ver te zoeken en de locatie van het stadion levert verkeersproblemen op. “Dat Rotterdam nu alleen ‘Andorra thuis’ kreeg was een wake-up call. Maar hoeveel signalen heb je nodig?”


Ook de locatie van de bekerfinale, die traditioneel in De Kuip plaatsvindt, wordt heroverwogen. “De fans klagen stukken minder dan bij interlands. Maar ik besef dat dat over één of twee jaar anders kan zijn. En nee, dan sluit ik niets uit.’

Er zijn al langer plannen om een nieuwe Kuip te laten verrijzen. Teleurgestelde Feyenoord-aanhangers maakten een plan om het oude stadion te renoveren, maar dit werd ‘amateuristisch’ genoemd en resoluut van de tafel gewezen.