© OnsOranje.nl / Eric Verhoeven
Wesley Sneijder heeft wel eens betere tijden gekend. De middenvelder van Internazionale en captain van Oranje moet bij zijn club zwaar inleveren op salaris, maar gaat daar niet mee akkoord. De contractonderhandelingen zijn hierdoor vastgelopen. Sneijder is al weken niet in actie gekomen voor de ‘Nerazzurri’. Een transfer lijkt onvermijdelijk.

Ook dit weekend wordt de nummer 10 buiten de selectie van Inter gelaten. Volgens de officiële verklaring heeft Sneijder ‘mentale problemen’. Eerder werd door de leiding van Inter aangegeven dat de speler nog niet voldoende fit was en daardoor niet kon spelen. Sneijder zegt echter al weken volledig wedstrijdklaar te zijn.

Alles lijkt er op te wijzen dat Sneijder niet lang meer in Milaan verblijft. Ook Massimo Moratti, de voorzitter van Inter, geeft aan dat de oplossing op de transfermarkt ligt als de Utrechter niet akkoord gaan met zijn nieuwe contract. Italiaanse kranten speculeren er op los: zo meldt La Gazzetta dello Sport dat er wellicht een ruil op komst is met Javier Pastore, een Argentijnse middenvelder van Paris Saint-Germain.

Onze bondscoach is niet blij met de verwikkelingen rond zijn aanvoerder. Het Algemeen Dagblad tekende de volgende reactie op van Louis van Gaal: “Sneijder is de eerste aanvoerder bij Oranje, uiteindelijk dus de echte aanvoerder. Als die dan al een tijdje niet speelt bij zijn club, dan heeft dat ook consequenties voor het Nederlands elftal.”

Van Gaal gaf in de persconferentie voorafgaand aan Nederland – Duitsland aan dat hij fitheid als iets essentieels ziet voor zijn spelers. Daarmee lijkt hij dus te willen zeggen dat, zolang Sneijder geen wedstrijden speelt, de nummer 10 ook niet in aanmerking komt voor Oranje.