Vlag van Nederland

Van Oostveen: ‘Oranje was niet fit tijdens EK’

Zijlijn Door op 19 december 2012 om 10:38 uur

De selectie van Oranje was niet fit tijdens het EK in Polen en Oekraïne. Dat is de conclusie die uit een uitgebreide evaluatie van de KNVB getrokken kan worden. In een interview met voetbal international licht directeur Bert van Oostveen het rapport toe en gaat hij verder in op de situatie rondom Oranje afgelopen jaar.

Volgens de directeur heeft onderzoek uitgewezen dat Oranje niet optimaal voorbereid was op het toernooi. “Wat wij uit het wetenschappelijk onderzoek hebben gehaald, is dat de spelers fitter hadden kunnen zijn. Dat had beter gekund. Het was een bevestiging van het vermoeden dat ik al had. De spelers bleken niet fit”, aldus van Oostveen.

Meer over

Van Oostveen stoorde zich ook aan het gedrag van Robin van Persie, die tijdens het EK weigerde om met de pers te praten. “Ik heb de bondscoach een paar keer gesproken tijdens het toernooi en hem mijn mening gegeven.” Hij twijfelde ook of hij wel of niet moest ingrijpen op dat moment:  “Je weet ook dat de resultaten niet crescendo zijn. Op zo’n moment wil je niemand onnodig onder druk zetten. Ik wilde de verhoudingen niet verder vertroebelen.”