Wesley Sneijder meldde zich maandag met een grote lach op zijn gezicht in het trainingskamp van het Nederlands elftal. De speler van Galatasaray miste de vorige duels van Oranje en is blij dat hij weer terug is.

Verbaasd dat hij terug is bij Oranje, is de aanvoerder echter niet: “Ik ben fit, dus verbaasd ben ik niet”, zei Sneijder. “Ik denk dat ik nog steeds bij Oranje hoor. Ik ben wel blij dat ik er na een half jaar weer bij ben.”

Sneijder miste de laatste 4 interlands van Oranje, omdat hij niet speelde bij zijn club Internazionale. In de winterstop verkaste hij echter naar Galatasaray en dat heeft hem goed gedaan. Hij speelt weer op zijn favoriete nummer ’10’ positie en heeft zijn plek in de grote Turkse stad inmiddels gevonden.

Begin april speelt Sneijder met zijn club twee duels in de kwartfinale van de Champions League, tegen zijn oude club Real Madrid. “We zitten bij de laatste 8. Zou Galatasaray dan toch niet zo slecht zijn”, vroeg Sneijder zich hardop af, wijzend op de vraagtekens die de media bij zijn overgang naar de Turkse club plaatsten.