Het lijkt erop dat PSV’er Jeremain Lens vrijdagavond in de WK-kwalificatiewedstrijd met Estland in de basis start. De aanvaller speelde de afgelopen vier duels van PSV niet in verband met een schorsing, maar het lijkt dat Van Gaal zijn principes overboord gooit en Lens toch opstelt.

Normaal gesproken hecht Van Gaal veel waarde aan de vorm van de dag, maar voor Lens lijkt hij een uitzondering te maken. Lens zelf is fit, zo zegt hij: “Ik voel me sterk. Ik heb even niet gespeeld maar wel goed getraind bij PSV.”

Lens zal de voorhoede vormen met Robin van Persie en Arjen Robben, die donderdag wel uit voorzorg de training eerder verliet. Op het middenveld, waar Van Gaal op zoek is naar creativiteit, zullen Sneijder en Strootman waarschijnlijk gezelschap krijgen van Jonathan de Guzman.

De verdediging wordt gevormd door drie Feyenoorders en een Ajacied: Janmaat, de Vrij, Martins Indi en Blind moeten er samen met doelman Maarten Stekelenburg of Kenneth Vermeer voor zorgen dat Estland niet tot scoren komt.

Onze vermoedelijke opstelling:
Vermeer; Janmaat, de Vrij, Martins Indi en Blind; Strootman, de Guzman en Sneijder(C); Lens, van Persie en Robben