Wesley Sneijder heeft het de laatste jaren niet altijd even makkelijk gehad. Na zijn superjaar 2010, waarin hij de Champions League won met Internazionale en de WK-finale haalde met Oranje, in het iets minder met de kleine middenvelder. Hij is echter vastbesloten om dit jaar het succes van 2010 opnieuw te gaan beleven.

“2014 moet mijn jaar worden, met het WK als hoogtepunt”, zegt de middenvelder in De Telegraaf. “Er gaat nog een half jaar aan vooraf, maar ik ga er keihard voor werken om er op het WK bij te zijn én belangrijk te zijn. Ik wil ook alleen maar naar Brazilië toe als ik weet dat ik voor de ploeg van meerwaarde ben en we daar iets kunnen bereiken. En over allebei heb ik een goed gevoel.”

Sneijder is niet meer de supervedette van Oranje. Hij is zelfs zijn aanvoerdersband kwijtgeraakt, maar zegt dat hij zich snel over dit ‘pijnlijke moment’ heeft heen gezet. “Ik zou liegen als ik zei dat het niets met me gedaan had. Maar je moet verder. En met of zonder band: in 2014 zal ik op het WK een leidinggevend iemand zijn”, doet Sneijder een belofte.

De 96-voudig international werd in Zuid-Afrika vier keer tot man van de wedstrijd uitgeroepen en werd medetopscorer van het WK. Sneijder is ervan overtuigd dat hij dat kan evenaren in Brazilië, maar weet dat dit enkel aan zichzelf ligt.  “Ik ben nu fit en voel me sterk. Ik merk aan mezelf wanneer ik op 100 procent ben en mijn eigen niveau benader. In die fase zit ik nu gelukkig.” Hopelijk blijft die vorm hangen tot en met het WK.