Opstelling Nederlands Elftal

Hier vind je de laatste opstelling van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal is op het WK in Qatar bezig aan zijn laatste kunstje. Een vaste opstelling heeft hij nog niet helemaal gevonden. Hij blijft een beetje zoeken naar de beste elf. Welke namen heeft de bondscoach voor deze wedstrijd van het Nederlands elftal in de opstelling gezet?

Dit is de opstelling van Nederland – Gibraltar van 27 maart 2023 onder leiding van bondscoach Louis van Gaal.

De opstelling van het Nederlands elftal wordt meestal ruim een uur voorafgaand aan het duel bekendgemaakt. In de dagen ervoor wordt er natuurlijk wel al veel gespeculeerd over de vermoedelijke opstelling van Oranje.

Onze bondscoach heeft nadat Oranje zich plaatste voor het WK in Qatar gekozen voor een nieuw eigen systeem, 1-3-5-2. Daarin komt de kracht van zijn spelers het best naar voren vindt Louis van Gaal. Enkele vaste waardes waar hij steevast voor kiest zijn verdedigers Vrigil van Dijk en middenvelder Frenkie de Jong. Ook Daley Blind en Memphis Depay zijn tot nu toe vrijwel altijd zeker van een basisplaats in de opstelling van het Nederlands elftal.