Rafael van der Vaart en Paul Verhaegh doen beiden dinsdag nog niet mee met het Nederlands elftal. Paul Verhaegh, die herstellende is van een enkelkwetsuur, trainde individueel en Van der Vaart liet de training schieten door griep, wel deed ook hij individueel wat oefeningen.

De verwachting gisteren was dat Van der Vaart zich dinsdag weer op het trainingsveld zou kunnen melden, maar de middenvelder was nog niet genoeg hersteld van zijn griep.

Het is onduidelijk of de interland tegen Ghana van zaterdag (20.30 uur in Rotterdam) in gevaar komt voor Van der Vaart. Voorafgaand aan dat duel zal Louis van Gaal zijn definitieve WK-selectie bekendmaken. Maandag zei de bondscoach de namen van twintig spelers al in zijn hoofd te hebben.

Update:
Rafael van der Vaart heeft dinsdag een kuitblessure opgelopen. Dat gebeurde tijdens de individuele training die de aanvallende middenvelder in het Portugese Lagos afwerkte.
Omdat Van der Vaart met de naweeën van koorts kampte trainde hij niet met de rest van de spelersgroep. Hoe ernstig zijn kwetsuur is wordt woensdag pas bekend.