Zie hier de samenvatting Spanje – Nederland (1-5)(klik op deze link). De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is in Salvador geëindigd in een overdonderende 5-1 overwinning voor het Nederlands elftal. In de tweede helft overklaste Oranje de tegenstander volledig.

Al binnen tien minuten had Wesley Sneijder een grote kans om Nederland op 1-0 te zetten. Casillas lag echter in de weg, nadat Sneijder werd weggestuurd door Arjen Robben.

De video’s zijn verwijderd, klik op de links om naar de video’s te gaan.

Nadat Spanje al enkele grote kansen had gekregen gaf de scheidsrechter in de 27e minuut een penalty aan de Spanjaarden. Stefan de Vrij haalde Diego Costa onderuit en de scheids wees resoluut naar de stip. Of het een penalty was valt echter te betwijfelen. Xabi Alonso zette Spanje in elk geval op voorsprong met de penalty. Klik hier.

Toen de 44e minuut, een prachtige pass van Blind,  die door Robin van Persie gepromoveerd tot een doelpunt. Met een schitterende kopgoal zette hij Nederland weer gelijk tegen Spanje.

In de 52e minuut was het Arjen Robben die zijn revanche nam en de 2-1 voor Nederland maakte. Opnieuw een heerlijke pass van Blind, een prachtige aanname van Robben en het lekkere doelpunt.
Klik hier.

In de 64e minuut werd het nog gekker, Stefan de Vrij werkte een vrije trap van Sneijder achter keeper Casillas van Spanje: Klik hier.

Ook met de 3-1 stand bij Spanje – Nederland was het nog niet gedaan, Robin van Persie maakte zijn tweede doelpunt van de avond en zette Nederland op een 4-1(!!) voorsprong. Klik hier.

En nog was de honger van Nederland niet gestild. Arjen Robben rende Sergio Ramos eruit en maakt op heerlijke wijze de 5-1. Zie de goal hier.