Vanavond op 20.45 uur staat in Praag het duel Tsjechië – Nederland op het programma. Nederland en Tsjechië speelden in het verleden al negen keer eerder tegen elkaar. De balans na die negen wedstrijd is volledig in evenwicht, 3x winst, 3x verlies en 3x gelijk en een doelsaldo van 11-11.

Na de zeperd van afgelopen donderdag in Italië zal bondscoach Guus Hiddink vermoedelijk een paar wijzigingen doorvoeren in zijn opstelling en ook teruggrijpen op het 1-5-3-2 systeem. Op de persconferentie van maandag gaf de keuzeheer al aan dat Memphis Depay zo goed als zeker in de basis zal starten. Dat zal ten koste gaan van Jeremain Lens, die tegen Italië ook al na tien minuten van het veld moest om plaats te maken voor een extra verdediger. Depay zal samen met Robin Van Persie de voorhoede vormen in Tsjechië.

Ook Joël Veltman zal waarschijnlijk in de basis staan vanavond. Hij kwam donderdag al na ruim tien minuten in het veld nadat Martins Indi rood kreeg. Zijn komst zal dan ook ten koste gaan van Dirk Kuyt. Martins Indi, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij en Daley Blind completeren de verdediging voor doelman Jasper Cillessen.

Op het middenveld staan dezelfde drie spelers als donderdag, Nigel de Jong, Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder. Voorin maken Depay en Van Persie de dienst uit.

De vermoedelijke opstelling Tsjechië – Nederland:
Cillessen; Janmaat, Veltman, De Vrij, Martins Indi en Blind; De Jong, Wijnaldum en Sneijder; Depay en van Persie.