Wesley Sneijder wil vanavond met het Nederlands elftal drie punten pakken tegen Letland, de manier waarop is niet belangrijk. “Mij boeit het niet of we met 1-0 of 2-0 winnen. De drie punten zijn het allerbelangrijkste”, zegt Sneijder.

“Van de komende zeven kwalificatieduels moeten we er minimaal zes winnen. Letland moet de eerste zijn en dan gaan we in maart, wanneer de reeks verder gaat, wel weer kijken hoe we het allemaal gaan oppakken. Ik denk dat het tij heel snel te keren is, we hebben gewoon even een goede uitslag nodig.”

Als Oranje vanavond niet wint dan vertrekt bondscoach Guus Hiddink. “En als we winnen dan moet dat verhaal dus ook klaar zijn”, vindt Sneijder. “Maar dit gaat in de media natuurlijk gewoon verder. Ik weet al weer wat maandag het gesprek van de dag is: ‘Maar ja, we hebben wel van Mexico verloren.’ En: ‘Het is maar Letland’. Af en toe is Nederland wel een zeurland.”

“We werken weer naar een volgend toernooi toe. Dat gaat de ene keer wat makkelijker dan de andere keer. Al is het nu wel zaak dat we zo snel mogelijk de omschakeling maken. Nee, ik heb nog geen moment gedacht dat we er straks misschien niet bij zijn op het EK in Frankrijk.”