Niet alleen voor Oranje is de wedstrijd Nederland – Turkije vanavond extreem belangrijk. Ook voor de Turken staat er enorm veel op het spel in Amsterdam vanavond. “Onze situatie is wel kritiek”, zegt Turkije-coach Fatih Terim.

De trainer van Turkije denkt dat zijn team zeker kansen krijgt tegen Oranje, dat twee punten meer heeft en derde staat in de groep. “Het Nederlands elftal heeft net als wij ook van Tsjechië en IJsland verloren. En in tegenstelling tot Nederland hebben wij ondanks het resultaat geweldig gespeeld tegen de Tsjechen. Zoveel minder schat ik Turkije dus niet in. Ik denk dat we op dit moment gewaagd zijn aan Nederland”, zegt hij tegen De Telegraaf.

De Turken missen net als Oranje wel hun sterspeler. Arda Turan is er vanwege een schorsing niet bij. “Maar Nederland mist met Arjen Robben ook een sleutelspeler”, countert de coach. “Robben is een heel goede speler, maar ook zonder hem hebben ze nog een goed team. Anders zou ik spelers als Ibrahim Afellay tekortdoen.”

Met Feyenoorder Colim Kazim-Richards is er voor veel Nederlanders ook een bekende bij vanavond. “Kazim maakt een goede indruk, maar ik heb de beslissing of hij speelt nog niet genomen. Ik kan ook op een andere manier, als invaller, van hem gebruikmaken.”