Robin van Persie is onder indruk bij het Nederlands elftal. De spits van Oranje en Manchester United vindt het niveau bij Oranje uniek en weet zeker dat Oranje zich nog voor het EK in Frankrijk gaat plaatsen. “Ik kan me niet voorstellen dat we volgend jaar een vrije zomer hebben.”

Oranje staat er voorlopig echter alles behalve goed voor in Poule A van de EK-kwalificatie, met 7 punten uit 5 wedstrijden. Toch is het vertrouwen bij Van Persie groot: “Ik heb er echt alle vertrouwen in dat we het gaan halen”, zegt hij tegen VI. “The pressure is on, maar ik kan me niet voorstellen dat we ons niet gaan kwalificeren en dat we volgend jaar een vrije zomer hebben.”

? Last minute: Lekker goedkoop naar NL – VS? Bied mee op VakantieVeilingen ?

“We zijn in Nederland de afgelopen jaren natuurlijk wat verwend”, aldus RvP. “Oranje heeft slechts één keer, in 2002, het eindtoernooi niet gehaald. De druk is hoog, maar ik vind ons niet minder dan Turkije, IJsland of de andere ploegen. En als ik dan zoals vandaag naar onze training kijk… Dat is zó’n enorm hoog niveau. Dat is gewoon uniek.”