Sterspeler Arjen Robben, de nieuwe aanvoerder van Oranje, is duidelijk: Oranje móét deze week winnen van IJsland en Turkije en plaatsing voor het EK in Frankrijk veilig stellen.

De aanvaller wordt in januari 32 jaar en het kan daarom zomaar zijn laatste eindtoernooi met Oranje worden. Robben zelf zegt daar nog niet mee bezig te zijn: “Of dat nu een extra drijfveer is? Om eerlijk te zijn spookt het nooit door m’n hoofd. Daar ben ik te optimistisch voor”, aldus Robben. “Voor mij is het ook geen vraag. We móéten gewoon naar Frankrijk.”

Robben is er trots op dat hij aanvoerder van Oranje is, maar verder verandert er weinig: “Overigens heb ik echt niet meteen het mes op de keel gezet tijdens mijn eerste trainingsdag als aanvoerder. Natuurlijk ben ik er wel heel trots op en blij mee dat ik aanvoerder ben, maar uiteindelijk moeten we het met z’n allen doen. Ik ben niet de enige die de spelers ervan doordringt wat er op het spel staat. In de kleedkamer, waar geen camera’s hangen, zijn er ook andere ervaren jongens die daarin een hele belangrijke rol vervullen.”

De aanvoerder heeft er in elk geval vertrouwen in: “Deze groep heeft voldoende kwaliteit. Dus het gaat goed komen.”