Memphis Depay plaatste afgelopen week, tijdens zijn verblijf in het trainingskamp van Oranje, een paar persoonlijke video’s op zijn social media-kanalen. Bondscoach Danny Blind denkt er het zijne van, zo vertelt hij in gesprek met de NOS.

“Het is niet mijn manier van communiceren. Ik heb maar één filmpje gezien, ik zit nooit op dat soort websites”, aldus de bondscoach. In het verleden werd het de selectie nog wel eens verboden om filmpjes te delen tijdens een trainingskamp.

“Hmm, ik vind dat het voetbalgerelateerd moet zijn. Op dit filmpje laat hij zien waar wij bivakkeren, hij laat zien wat wij hier doen en dat-ie zin heeft om zich hier te presenteren. Nou, dan gaat het volgens mij over voetbal.”

De aanvaller was in het duel tegen Ierland onzichtbaar, maar dat is voor Blind geen reden om Depay op vakantie te sturen. “Nee, dat heb ik niet overwogen.”

“Ik heb na die wedstrijd met hem gesproken over zijn situatie, over zijn performance en zijn situatie. Dat is geen aanleiding om hem naar huis te sturen. Ik vind het fijn dat-ie erbij is, dat vind hij zelf ook”, besluit de bondscoach.