Van Marwijk, hie nog in het oude pakDe blessures bij het Nederlands elftal lijken gelukkig mee te vallen. Bondscoach bert van Marwijk schrok gisteravond wel even toen in de eerste minuut van de wedstrijd Wilfred Bouma en John Heitinga hard in botsing kwamen met hun hoofden tegen elkaar. In de tweede helft was het nog een keer schrikken toen Wesley Sneijder zich blesseerde aan zijn enkel.

Sneijder moest de wedstrijd voortijdig verlaten na de tik van een Slowaak op zijn enkel. “Maar ik verwacht niet dat Wesley er lang uitligt. Hij kreeg een tik op zijn enkel, maar de blessure valt denk ik wel mee”, vertelt de bondscoach.

Wilfred Bouma keerde na de rust niet meer terug. De vervanger van Joris Mathijsen, die gebleseerd is aan zijn hamstring, is voor de zekerheid ook naar het ziekenhuis gebracht: “Hij is naar het ziekenhuis, daar zullen ze denk ik een scan maken. Er is twijfel over hem”, zegt een bezorgde van Marwijk.

Bij John Heitinga, die in botsing kwam met Bouma, viel de schade wel mee: “Een groot ‘ei’ boven mijn oog, dankzij de eerste minuut”, twitterde de Oranje-international zo’n drie uur na de wedstrijd. “Maar ben erg blij met de winst tegen Slowakije. Goed voor het vertrouwen.”

Joris Mathijsen lijkt op de weg terug en gaat het EK waarschijnlijk halen: “Het gaat goed met Joris. Hij kan waarschijnlijk gewoon spelen tegen Denemarken. Zolang dat het geval lijkt te zijn, ga ik geen extra maatregelen nemen”, besluit Van Marwijk.