© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenLouis van Gaal kan tegen Duitsland definitief geen beroep doen op de PSV’ers Jeremain Lens en Luciano Narsingh. De twee aanvallers zijn niet fit genoeg. Ook Maarten Stekelenburg is door AS Roma nog niet wedstrijdklaar bevonden. Kevin Strootman, aanvoerder in de vorige kwalificatieronde, twijfelt nog of hij zich bij de Oranje-selectie voegt.

Narsingh kampt met een blessure aan zijn lies, zo vertelde hij aan Eredivisie Live. De voetballer was vandaag wel goed voor een doelpunt in de wedstrijd tegen Heerenveen, waaraan ook Lens en Strootman deelnamen. Van Gaal had vrijdag aangegeven dat de voetballers speelminuten moesten maken om zich bij de selectie van Oranje te mogen aansluiten. Stekelenburg kwam bij zijn club AS Roma helemaal niet in actie.

Vermoedelijk maakt de bondscoach morgen bekend of hij nog spelers toevoegt aan zijn 19-koppige selectie. Het Nederlands elftal trapt woensdag af tegen Duitsland, dat overigens ook niet ongeschonden naar de Amsterdam ArenA komt. Die Mannschaft mist middenvelder Bastian Schweinsteiger en de verdedigers Jerome Boateng en Marcel Schmeizer.