Of het allemaal echt gaat gebeuren is nog maar de vraag, maar Ronald Koeman is een van de grote kandidaten om na het WK in Brazilië volgend jaar de nieuwe bondscoach van Oranje te worden.

“Links- en rechtsom is er hier en daar natuurlijk wel eens iets over gezegd”, zegt Koeman tegen AD. “Wat dat betekent? Concreet speelt er niets, maar mensen komen elkaar tegen. Zaakwaarnemers, vrienden. Je weet hoe dat gaat…”

Als directeur van de KNVB, Bert van Oostveen hem volgend jaar officieel benaderen, zal Koeman waarschijnlijk geen nee zeggen: “Ik zie het leiden van Oranje als het allerhoogst haalbare. Maar ik heb ook de wens om nog eens in Engeland te werken. Ik las dat de KNVB drie of vier kandidaten heeft voor de functie van bondscoach. Andere namen? Geen idee eigenlijk.”

met een brede grijns op zijn gezicht zegt Koeman: “Misschien Cor Pot. Al zal dat na zijn uitlatingen niet meer zo zijn. Nee, serieus: ik weet het ook niet.”

Op de vraag of de internationals van Feyenoord nog veel van hem kunnen leren, is Koeman duidelijk. “Neem alleen al het feit dat ze te veel van elkaar accepteren. Bij een rondootje stond Erwin Mulder in het midden. Ze waren al bij tachtig balcontacten en hij bleef het maar leuk vinden. Ik had iemand al lang een kegel gegeven. Dat heeft mijn selectie te weinig.”