Arjen Robben is als winnaar geboren en wil dus ook de duels tegen Hongarije en Turkije gewoon winnen. “Je speelt altijd om te winnen”, zegt Robben tegen Ons Oranje. “Maar we moeten ons ontwikkelen. We moeten stappen gaan maken en een vast elftal smeden.”

Robben is lovend over nieuweling in de selectie Memphis Depay. “Ik heb een keer een wedstrijdje gezien van PSV. Ik denk dat Phillip Cocu daar goed werk verricht op dit moment. Het ziet er goed uit. Depay is daar ook onderdeel van. Hij staat symbool voor een fris en getalenteerd team. Natuurlijk moet je op die leeftijd nog stappen maken. Ik denk dat het voor hem wel goed is om erbij te zitten.”

Robben wil met Oranje knallen in Brazilië en ziet zichzelf daarin ook als belangrijke schakel. Hij is echter niet vleugelspeler, maar een aanvaller, zo vindt hij zelf. “Ik zie mezelf vooral als aanvaller, niet als flankspeler. Omdat er de laatste jaren meer vrijheid in is ontstaan. Je moet veel lopen en dus veel naar binnen komen. Als je mijn gevaarlijkste acties ziet en mijn goals, dan kom je ook heel vaak door het midden. Dat is ook logisch, want daar staat de goal ook… hahaha.”